en General

Siguiendo la cumbre EN TARRAGONA RADIO

PONT DE MAHOMA… FINS AL CIM DEL BROAD PEAK

 

Tarragona Ràdio farà dijous 24 de juliol, un programa especial coincidint amb l’atac al cim del Broad Peak (8.051 m) de l’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach.

 

Des de les 10 hores del matí i fins que Oscar Cadiach corone el cim, compartirem hores de ràdio amb alguns dels millors alpinistes de Tarragona, Catalunya i el País Basc.

 

Serà a través del programa sobre alpinisme i escalada de l’emissora municipal de Tarragona, El Pont de Mahoma, en el qual Cadiach i un altra tarragoní, Ricard Fernández –també integrant de l’expedició al Broad Peak- en són membres.

 

Cadiach pot tornar a escriure una pàgina en la història de l’alpinisme, convertint-se en el primer català en completar els 14 vuitmils principals del planeta.

 

Farem el programa, com sempre, amb Josep Maria Bonachí, Jordi Mena i Ester Ginés –autora del bloc de Cadiach a Desnivel, a banda d’altres amics del programa, com Raffa Olivier o Pere Flaquer. El compartirem en directe als estudis de Tarragona Ràdio amb alguns dels millors alpinistes, com Juanito Oiarzabal. Amb l’alpinista basc, parlem sobre la seva dilatada experiència en vuitmils, i analitzarem els darrers metres del cim del Broad. Per primera vegada, Oiarzabal se sincera i parla de l´expedició al k-2 d’ara fa una dècada que gairebé li costa la vida. També parlarem amb Patxi Goñi i Edu Sallent (autor del llibre “El cami dels estels2)

 

També estaran amb nosaltres alguns dels alpinistes que l’any 1985 van acompanyar Cadiach en l’expedició a l’Everest, quan es va convertir en el primer occidental en superar el mític segon esglaó del sostre del món, que va coronar sense oxigen artificial per la cara nord, des del Tibet. Estaran als estudis de la ràdio Carles Vallès i Jordi Magrinyà. També conectarem amb el Camp Base, per parlar amb l’alpinista Jordi Cardona.

 

Farem un repàs de la trajectòria de l’alpinista tarragoní i contactarem amb els clubs que configuren aquesta nova aventura, el Club Alpí K-2, la UEC d’Horta i el Club Excursionista de Santa Perpètua. També buscarem les reaccions del territori, un cop coronat el cim.

Podeu seguir el Pont de Mahoma al 96.7 FM, a la TDT, a l’App Tunein, i a qualsevol lloc del món a www.tarragonaradio.cat.

El Pont de Mahoma també es pot seguir a través de les xarxes socials, a https://www.facebook.com/elpontdemahoma i a https://twitter.com/PontdeMahoma